неделя, 25 март 2012 г.

Грешки при ремонта на вашето жилище

Моя дом е моята крепост, това е постулат който се приема и от родните собственици на имоти.


А какво по-хубаво от това твоята крепост да е уютна и красива.

В тази насока, купувайки имот, било то нов или стар, неизбежно се прибягва до реновиране, или просто да го направете съобразно вашите изисквания. По пътя към това специалистите от сайта HGTV.com препоръчват да избягвате някои грешки, които освен това да струват нерви, могат и да са доста скъпи.

1. Не инвестирайте твърде много в имота, особено, ако не ви е основен такъв, или е с цел инвестиция. Най-голямата грешка, която хората притежаващи подобно жилище правят е прекомерната инвестиция. Примерно инвестирането на 50 000 евро в жилище, което сте придобили за 50 000 евро прави тази инвестиция почти невъзвръщаема при продажбата. В квартал където жилищата са по 50 000 евро, кой би искал да плати допълнителни 50 000 евро, особено ако не е направено съобразно неговия вкус.

2. Стартиране на реновация, или обзавеждане, което не е съобразено с финансовите ресурси с които разполагате, често ще ви накарат да поемете по „кратките пътища". В крайна сметка най-вероятно няма да сте доволни от това което сте направили.

3. Наемането на неправилните хора. У нас често се сблъскваме и доказваме постулата, че евтиното излиза скъпо. Наемането на бригади и майстори, които не познавате подмамени от по-ниската цена може би знаете какво ще ви струва.

4. Планирането на нереален бюджет. Хората често подценяват бъдещите разходи при старта на един проект, като не са склонни да си оставят резерви. В крайна сметка това може да доведе до нереализиране на проекта, или твърде дългото му забавяне.

5. Избягване на разрешителни. Всички знаем отношението на живеещите у нас към правилата. Това обаче може да ви струва скъпо в определен момент, особено ако сте направили нещо, което пряко засяга вашите съседи. В крайна сметка това може само да ви вкара в допълнителни разходи, или дори да загубите това което вече сте направили.

6. Да не се подготвите предварително. Хората често се впускат в неща, които не са им напълно понятни. Схващането, че можете да го направите сами пък често може да е с трагични резултати.

7. Не използвайте неправилни материали. Схващането, че материалите нямат значение са изключително погрешни. Те могат да засегнат, както сигурността, така и цялостната визия и резултат от реновирането. В крайна сметка не забравяйте постулата „човек получава това което плаща".

8. Всичко трябва да е планирано предварително. Както се казва „два пъти мери един път режи". Недомислията в началото, неправилно вземане на размери често излизат много скъпи.

9. Игнорирането на осветлението е често срещана грешка при осъществяването на ремонт. В крайна сметка това може да отнеме от блясъка на всичко друго което сте направили.

10. Твърде голямото залитане по модните тенденции. Хората често са склонни да залитат по най-новите тенденции от списанията. Не забравяйте, че модата се мени, а вие ще останете дълго в своете жилище. Това което се харесва на другите не винаги може да е най-подходящото за вас.

Няма коментари:

Публикуване на коментар